0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Beste zeilvrienden en fans.

Como komt stapje voor stapje dichterbij en gaan wij de frequentie van de nieuwsbrieven opvoeren.    Tussen vandaag en 19 augustus zijn er nog ruim 4 weken te gaan, met nog 7 nieuwsbrieven voor de boeg gaan we jullie over van alles informeren.

Even voorstellen:
Vandaag stellen wij jullie Ad van den Oever en Duko Snijder voor.   Ad is eigenaar van garage en watersportbedrijf Rijnzicht in Valkenburg.   Samen met o.a. Duko runnen deze mannen ook Sailservice en zullen zij ons onder die vlag naar en in Bellano begeleiden.        Met een heuse bezemwagen gaan we veilig op pad en krijgen jullie bij vertrek een noodnummer om hen te bellen bij eventuele panne.   Het Team zal achter de karavaan aanrijden en houden zij ons goed in de gaten.  Het is handig om je trailermerk en bandenmaat even aan ons door te mailen, de mannen kunnen dan wat reserveonderdelen inslaan.

Hieronder de route via België welke wij zullen gaan rijden, we gaan vroeg in de ochtend van 19 augustus bij Breda verzamelen, laatste details daarover volgen nog.     Route bekijken via google-maps:   https://goo.gl/oGtkpe

Route Katwijk > Freiburg
Rotterdam/ Antwerpen /Brussel /Luxemburg /Metz>Straatsburg /Colmar>Mulhouse     Bij Koningsburcht afslaan naar Freiburg

Waarom over België en Frankrijk? : Minder werk aan de weg, in Duitsland is 80 km de snelheidslimiet met aanhanger en er mag op 80% van de weg niet worden ingehaald. (Dus je rijdt tussen het vrachtverkeer)     België en Frankrijk is boven de 100 km toegestaan, vaste flitsers worden op tijd aangegeven.   Luxemburg is ook interessant om nog even de tank te vullen, scheelt aanzienlijk met Nederland  Vanaf Metz tot Straatsburg kom je 3 tolstations tegen, je kan bij de ANWB een kastje kopen voor achter de voorruit waardoor je de 30 km passagepoort door mag rijden, als je deze niet gebruikt betaal je geen abonnementskosten.    Anders betalen met creditcard is het eenvoudigst

Zorg dat je vooraf bij de ANWB ook twee autobaanstickers voor Zwitserland hebt gekocht, één voor de trailer en één voor de auto.

Route Freiburg > Lecco
Van Freiburg naar Bazel (Grensovergang) richting Gothard tunnel > Como,  bij de tunnel kan oponthoud zijn door de vakantie verkeersdrukte.  De Zwitsers zijn zeer strikt in de snelheid, dus 80 km met trailer, er zijn ook camera`s in de tunnels!!!      Route bekijken via google-maps:   https://goo.gl/yfeiU2

Het laatste deel van de reis is beschreven in Nieuwsbrief 2. (Lecco naar Dervio/ Bellano)

Na aankomst in Dervio:
In Dervio/ Bellano aangekomen zullen Ad en Duco een paar (2) enorme Ribs te water laten welke de gehele week tot onze beschikking staan.   Pendelen van bemanningen naar de Regenbogen, de dames bij een leuk dorpje afzetten om te winkelen, de overzet naar de Golfbaan, of natuurlijk gewoon de wedstrijden met elkaar volgen.   Iedere middag zal het bij hen aan boord een gezellige boel zijn.

RIB Mee?
Mocht je zelf een Rib of anderzijds mee willen nemen laat het ons dan wel vooraf weten.     Er zijn slechts een aantal ligplaatsen beschikbaar dus wie het eerste komt………….   In die opgave graag ook de lengte en breedte van de boot alsmede het aantal PK’s en registratienummer/ naam eigenaar.     Gebruik voor de Rib informatie het bekende mailadres van de luco.    Op verzoek heb ik nogmaals in de papierwinkel voor het varen met snelle motorboten op Lago di Como onderzocht en bij de club navraag gedaan.    Er zijn in principe geen extra papieren nodig anders dan bewijs van verzekering en eigendomsbewijs. Denk verder wel aan vereisten als brandblusser, zwemvesten per opvarende, dodemansknop, etc.    Verzekering van aansprakelijkheid minimaal 1,5 miljoen, maar dat is minder dan de gangbare gebruiken, moet dus geen probleem zijn.   Mocht je het prettig vinden vraag dan je verzekering om een Italiaanse versie van het verzekeringsdocument, vereist is dat niet.

Verder gaf men mij aan dat de politie buitenlandse Ribs in principe met rust laat, vaar wel dusdanig dat de politie ook geen directe aanleiding heeft om je aan te houden.     De mooiste oplossing kwam van de club zelf en zullen alle bij het evenement betrokken Ribs een gele (ontheffing) vlag van de organisatie ontvangen, de instanties krijgen zo het signaal dat onze Ribs bij het evenement horen.   Die vlag ontvang je overigens alleen als wij alle juiste info van de boot hebben ontvangen, we moeten deze boten immers bij de Club aanmelden.

Zondag:
Op zondag 20/8 gaan we direct na aankomst starten met het te water laten van de Regenbogen, dit tot ca. 20.00 uur.     De rest gaat maandagochtend te water en op volgorde van aankomst, geen reden om de gaan racen overigens.    Je krijgt van ons een tijd voor de tewaterlating, zodat je niet uren vooraf behoeft te gaan zitten wachten.

Maandag:
Maandagochtend willen we tussen 08.00 uur en 12.00 uur iedereen te water hebben.
Na de lunch gaan we twee wedstrijden zeilen waarna het eerste Happy Hour openingsfeest rond 17.00 uur zal beginnen.

Hoe verheugd zijn wij dat de Nederlandse Ambassadeur in Rome ons evenement komt openen, we gaan daar een mooi feestje van maken.

Graag tot de volgende Nieuwsbrief No 4, terwijl ook de Notice of Race inmiddels op de site is gepubliceerd.

Met vriendelijke groet,

Namens de Luco CCC

Max Blom

Special Event sponsor:

Hoofdsponsoren 100 jaar regenboog

Hier vind u de definitief ingeschreven Regenbogen:  klik hier